Reflektioner efter Arbetsliv o fritids beslut om nämndsplan (budget).

Vi Socialdemokrater föreslog att biblioteken skulle få 200 tusen i tillägg för inköp av media, då hade de inte behövt stänga utlånen av E-böcker i slutet av månaden för att pengarna är slut. Men som en ren reflex avslog alliansen och SD detta.

Vi lade också ett förslag om att bygga en organisation för att jobba aktivt och långsiktigt med ungdomarna som rör sig i samhället. Det är inte rimligt att folk är oroliga för att röra sig i centrum, för att inte tala om stenkastning på bussar. Tyvärr vara det bara vi i S och Mp som tyckte det var en bra idé.

Varför de partier som har som paradgren att i alla möjliga sammanhang skriker högt om brottslighet och otrygghet inte vill göra något för att förbättra situationen. Kan det bero på att det förstör deras valstrategi om det blir lugnt. Är det därför alliansen och SD röstar nej till hjälpa upp situationen?

För Socialdemokraterna I AFN.

facebook Twitter Email