Januariavtalet – 73 punkter

En sakpolitisk överenskommelse mellan S, L, C och Mp med 73 punkter ligger till grund för den regering vi har nu fått igenom för de kommande 4 åren.

Stefan Löfven, vår statsminister, har beskrivit 57 av de 73 punkterna som ”bra socialdemokratisk politik”.

Dit hör höjda statsbidrag till kommuner och landsting, infrastrukturinvesteringar i hela landet (bland annat Norrbotniabanan), en aktivare landsbygdspolitik, fler platser i Kunskapslyftet, klimatpolitiken, flygskatten och en massa annat­ som skulle falla om Sverige fick en ren högerregering.

En förändring av arbetsrätten ska inte få ändra maktbalansen på arbetsmarknaden. I skolan ska rätt stöd ges i tid, satsa på en kunskapsskola samt investera i goda lärmiljöer är ytterligare några av punkterna i överenskommelsen.

Vi kommer att diskutera Januariavtalet på kommande medlemsmöten – läs gärna och ta med dina åsikter!

/Socialdemokraterna i Kävlinge

facebook Twitter Email